Midtre Udal Avlsstall

– Folk vil ha fri, vi som tilbyr fast stallplass under godt tilsyn vet hva som må til. Jeg liker konseptet Avlsstall, innleder Lise Ruttenborg, gift med Øyvind, paret som tilbyr romslige forhold og store havner over Biris tak.

– Min søster ville så gjerne få en travtrener inn i familien, dermed spleiset hun Øyvind og meg, fortsetter en lattermild Lise (32) med barneår i Oslo og deretter oppvekst i Vågå.

– Øyvind driver trenerstall med løpshester, han har leid stall på nabogården. Jeg tar hånd om Avlsstallen, forklarer Lise, til daglig ansatt innen psykisk helse på Lillehammer.

– Midtre Udal er på 300 mål med skog, og har 25 mål dyrket jord. I dag går matjorden med til havnehager, den største av dem er på 15 mål. Jeg synes gården ligger pent til og vi har en fin utsikt over Mjøsa.

– Hvordan har responsen vært?

– God, det er helt fullt. Totalt har vi 22 hester å ivareta. Avlsstall som nettopp har startet, er en helt rett satsing. Jeg liker konseptet, avslutter Lise Ruttenborg.


Idyll med mor og barn på sommerbeite. Foto: Ruttenborg