Han har fartstid som oppdretter helt fra 1976. Totalt er 87 folunger med fornavn Lykkje kommet til verden hos Per Sandbakken på Svenhaug i Brumunddal.
– Før kennelnavnet Lykkje ble tatt i bruk var jeg oppdretter av minst 10-15 føll til, sier Sandbakken.
– Det befinner seg seks hopper hjemme i år, og ei står borte. Lykkje May befinner seg nemlig i Rogaland, fortsetter rutinerte Per med nesten fem tiår i travsportens tjeneste.
Mye mat
Sandbakken fortsetter:
– Jeg vektlegger god og mye mat til både små og store. Hovedtanken er at hoppene skal gå mest mulig ute. Om foringen, jeg gir ensilasje dagen igjennom på forplassen som ligger under tak. Til morgen og kveld får merrene halvannen liter med Strand Oppdrett, en lokal produsent her i Innlandet. Og mye høy, så mye de orker å spise om natta. Dessuten deler de på en sekk med gulrot til kvelds. Mat er viktig, det skal ikke spares på noe, understreker Per nøye.
Til fjells
Sandbakken har fire havner på gården. Totalt dreier det seg om 15 mål. Stallen er lys og fin, og med vinduer i overkant av bingene.
I tillegg leies havner på nabogårdene rundt om i Brumunddal, og om sommeren reiser mange av hoppene med sine føll til fjells.
– Jeg har to seterløkker på Hamarsætra å tilby, de ligger på 700 – 800 meters høyde og har rennende friskt vann. Totalt dreier det seg om 60 mål eller litt mer. Jeg kan love deg at små og store firbeinte liker seg godt under tiden i fjellet, avslutter Per Sandbakken.
www.Avlsstall.no – sammen om morgendagens hester
(Foto: Privat Tekst: Even Elvenes)