Maria Robertz Racing

  • Maria Robertz
  • Leversbyveien 115, 3330 Skotselv
  • 48 29 08 08
  • robertzmaria@gmail.com

Gården heter Leversby, ligger i Skotselv 27 kilometer fra Drammen, og rett ved grensen til Modum kommune. Der driver Maria Robertz trening, avl, oppdrett og oppstalling av fullblodshester. Vi ønsker velkommen til den første Avlsstallen rettet mot grenen galoppsport.

Maria Robertz vokste opp ved legendariske Flyinge hestesenter sør i Sverige. Hun tok trenerlisens tilbake i 1995, og i 2003 gikk veien til Norge. I dag er det gården i Skotselv som gjelder, en flott plass med store, gode beiter og fine forhold ellers.

– Det finnes en skrittemaskin også, og kameraovervåkning i stallen der det for dagen befinner seg 11 avlshopper, en rekke unghester og føll. Unghestene vokser opp på utegang med god plass i halm-hus, har fri tilgang på godt grovfor samt lunket vann fra thermobars. Til og fra utegangene er det gjerdet inn 300 meters spor for så mye aktivitet som mulig. Jeg legges stor vekt på å fore unghestene ute, hov-, tannstell og håndtering tilbys også. Alle åringer blir dessuten røntget ved ett års alder og scoopet i halsen før de leveres videre.

Under 2023 plasserte Maria seg som nr 1 og 2 i oppdretterstatistikken.

Andreas Kalberg er gårdeier og driver med oppdrett av varmblodshester.